Skip to main content

Nieuws

genieten: sneeuw!

20 januari 2024 | Renske Ouweneel

Foto bij dit bericht gezien? Dat is het uitzicht vanaf de bank in de woonkamer. Zoooo mooi.
Maar wacht even: hoezo zit ik op de bank? Nu gelijk naar buiten! 

Advent en Kerst

18 december 2023 | Renske Ouweneel

Wat oogt het dorp gezellig in december, als bijna elk huis een houten boog van houtsnijder Schubert voor het raam heeft staan. Kunst of kitsch? Hoe dan ook, als je het winkeltje van Schubert binnengaat, raak je betoverd. Ga dan maar eens met lege handen naar huis! 

Halloween in de Harz

26 oktober 2023 | Renske Ouweneel

Houd je van griezelen? Dan zit je goed in de Harz. Deze week lopen we bloederige spoken tegen het lijf in Goslar. Heksen zijn op elke straathoek van ons eigen dorp te vinden. Die wachten op Walpurgis, om samen met lokale duivels door de dorpen te dansen. Brrrrr…

Bijen en vlinders!

23 juli 2023 | Renske Ouweneel

Madeliefjes en paardenbloemen: het gazon staat er vol mee. Bestrijden? Nee! De bijen zijn er dol op. En hebben ze zin in ander nectar, dan steken ze hun snuitjes in lavendel en kattenkruid. Wel even oppassen voor de vlinders, want die houden ook van paars! 

Zwaluwen geboren

3 mei 2023 | Renske Ouweneel

Hoera, jonge zwaluwen onder onze dakgoot! Met hun snavels wijd open turen ze naar de lucht; waar blijven pa en ma met het eten? Elke baby-zwaluw verschalkt zo’n 25.000 insecten, dus ga er maar aan staan als kersverse ouders. Het voordeel voor ons? Geen muggen!

Paasvuur Glockenberg

9 april 2023 | Renske Ouweneel

We volgen de bouw van het Paasvuur op de Glockenberg vanuit ons huis. Tak voor tak ontstaat een houten constructie, met in het midden een 20 meter hoge spar. Als de avond valt, gaat de fik in de stapel en de drank open. Proost op het voorjaar!

Zwijnen ploegen tuin om

20 januari 2023 | Renske Ouweneel

Geen tuin is veilig. De herten springen over de omheining heen om struiken kaal te vreten. En de zwijnen forceren de afrastering, waarna ze het halve gazon omwoelen op zoek naar iets lekkers. En bedankt hè. Wij sparen nu voor een hufterproof-hek.