Kunst & Cultuur

Natuur, buitensport, zilvermijnen, steile straatjes,  vriendelijke mensen, kunst en lokale evenementjes. Dat is Sankt Andreasberg in een notendop. 

Er is altijd wel een feest in voorbereiding, want er valt immer wat te vieren. Van de koeien die voor het eerst de wei ingaan tot het heksenfeest op 30 april. Van een kabouter-edelstenenfeest voor de kinderen tot een met kaarsen verlichte mijnschacht in december.
Doe zeker mee aan de excursie in de zilvermijn Grube Samson (UNESCO Werelderfgoed) en breng daarna een bezoek aan het Harzer Roller Museum (een ongelooflijk leuk museum over de kanarieteelt) en het Bergwerksmuseum (over het leven van de mijnwerkers). Een aanrader is ook het National Parkhaus, een ’hands on’ natuurmuseum. In de Scheune zijn zeer regelmatig exposities van kunstenaars en in de kerk vinden vaak concerten plaats.

Ook de omgeving biedt het nodige voor kunst- en cultuurliefhebbers. De stad Goslar met zijn mooie marktplein en vakwerkhuizen is een absolute aanrader. Bekijk zeker ook het museum voor moderne kunst Das Mönchehaus, dat zeer bekende kunstenaars weet binnen te halen. Net over de voormalige grens tussen West en Oost ligt de Brocken (1141 mtr hoog), die je te voet of per stoomtrein kunt beklimmen. Alle plaatsen in de Harz zijn eigenlijk een bezoek waard. Bad Harzburg, Walkenried, Werningerode, Hohegeiss; allemaal hebben ze hun eigen verhalen, monumenten, musea en evenementen. In ons huis is alle informatie te vinden over de omgeving, een kast en een kist vol.

altehaus sankt andreasberg altehaus sankt andreasberg grube samson

alte haus sankt andreasbergaltehaus Sankt andreasberg